Foto: Stedelijk Museum Breda

Pas afgestudeerde kunstenaars en ervaren collega’s samen aan het werk in StadsGalerij Breda

  Cultuur

BREDA - Wat levert het op als pas afgestudeerde kunstenaars met ervaren collega’s samen een tentoonstelling maken? Zes alumni van St. Joost - School of Art & Design bundelen hun krachten tijdens BIJ/NA, een werkperiode en een tentoonstelling in de StadsGalerij in Breda. Samen met een drietal pas afgestudeerde kunstenaars zullen zij een tentoonstelling maken.


Zes alumni van St. Joost - School of Art & Design bundelen hun krachten tijdens BIJ/NA, een werkperiode en een tentoonstelling in de StadsGalerij in Breda. 

Kunstenaars Niels Goos, Marit van der Heijden, Loes van Reijmersdal, Eef Schoolmeesters, Sjors Smit en Roos Vogels gaan van 15 juli tot en met 22 augustus aan de slag in de voormalige rijloods en piketstal aan de Oude Vest. Dit zullen zij samen met drie net afgestudeerde kunstenaars doen. 

Tijdens deze periode van zes weken wordt nadrukkelijk niet gekozen voor een leerling-meester situatie. Het gezamenlijk iets neerzetten staat centraal. Samen werken, reflecteren, tegen de lamp lopen, vorm geven aan een presentatie, rekening houdend met alle aspecten die daarbij komen kijken. 

Net afgestudeerden

Ron Dirven (curator Van Gogh Galerie Zundert) en Marjolein van de Ven (conservator moderne en hedendaagse kunst Stedelijk Museum Breda) selecteerden drie kunstenaars die dit jaar afstuderen aan St. Joost School of Art & Design: Marit van der Heijden, Loes van Reijmersdal en Sjors Smit. 

Jaarlijks terugkomend

Vanaf deze editie (2021), wordt BIJ/NA jaarlijks door St. Joost School of Art & Design, Stedelijk Museum Breda en de Van Gogh Galerie in de StadsGalerij in Breda georganiseerd. Afgestudeerden van St Joost School of Art & Design zijn elkaars collega’s in het werkveld. Tijdens BIJ/NA staat het versterken van dit, nu nog, informele netwerk en het stimuleren van kennisuitwisseling tussen verschillende generaties beeldend kunstenaars centraal.

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief