Foto: Blind Walls Gallery

Binnenkort ook op de fiets langs muurschilderingen: Blind Walls Gallery lanceert fietskaart

  Cultuur

BREDA - Blind Walls Gallery en 076fietst slaan de handen ineen en brengen deze zomer een gratis fietskaart uit. De route van 23 kilometer lang leidt fietsers langs een groot aantal Blind Walls door Breda. Blind Walls Gallery werkt al ruim vijf jaar aan een groeiende collectie muurschilderingen, waarvan de honderdste later dit jaar wordt gerealiseerd aan het Planciusplein.

De fietskaart werd op vrijdag 23 juli gelanceerd bij fiets hotspot KAMU. Wethouder Daan Quaars (mobiliteit en sport) overhandigde daar het eerste exemplaar aan Blind Walls Gallery oprichter Dennis Elbers. De kaart is gratis verkrijgbaar bij verschillende punten in Breda, waaronder alle fietsenstallingen, hotels, ANWB en het kantoor van Blind Walls Gallery.


Tijdens de lancering werd ook het startsein gegeven voor een fotowedstrijd, waarmee een unieke Blind Walls Gallery Sandwichbike te winnen is. Er kan tot 23 september worden meegedaan aan de wedstrijd. De winnaar mag de Sandwichbike in ontvangst nemen tijdens de onthulling van de honderdste Blind Wall, op donderdag 30 september.

Honderdste Blind Wall 

De Blind Walls zijn in Breda niet meer te missen. In ruim vijf jaar tijd werden tientallen ‘blinde muren’ omgetoverd tot een kunstwerk dat iets vertelt over de geschiedenis van de stad. En deze zomer bereikt de organisatie een mijlpaal. Dan wordt namelijk de 100ste muurschildering gerealiseerd. Die zal gemaakt worden op twee muren aan het Planciusplein em de Columbusstraat in de Heuvel.

Bregje Kop