Foto: Screenshot Instagram Holy Moly

Lange rij voor Holy Moly Club: tickets alternatief 11/11-feest volledig uitverkocht

  Cultuur

BREDA - Honderden mensen stonden maandagavond in de rij bij Holy Moly Club om een ticket voor het alternatieve Elfde van de Elfde-feest te kunnen bemachtigen. Alle kaarten kochten meteen uit. Bezoekers krijgen alleen toegang tot het feest als zij een geldige QR-code kunnen tonen. 


Vorige week kondigde Stichting Kielegat aan dat het buitenprogramma van de Elfde van de Elfde helaas door aangescherpte voorwaarden van de gemeente niet op de Grote Markt georganiseerd kon worden. Een groep enthousiaste vrijwilligers ging direct aan de slag met een alternatieve locatie. En met succes! De Kielegatse aftrap zal aanstaande donderdag plaatsvinden in de Holy Moly Club in Breda. 

Dat de nieuwe hoogheid van het Kielegat op 11 november gewoon geïnstalleerd en gepresenteerd zou worden, was nooit van de baan. “Het is mooi te zien wat de veerkracht en flexibiliteit van onze vrijwilligers is. Na het gesprek met de gemeente is de commissie Elluf-Elluf, na een eerste teleurstelling, direct aan de slag gegaan met nieuwe mogelijkheden. We zijn dan ook enorm blij dat we een geschikte locatie hebben gevonden en dat dit feest gewoon door kan gaan”, zegt Lucien Verhoef, voorzitter Stichting Kielegat. 

Programma
Vanaf 14.00 uur opent de vrij nieuwe Club aan het Kerkplein haar deuren. Kielegatters, jong en oud, met een toegangsbewijs en een geldige QR-code hebben toegang tot dit carnavalsfeest. Het programma, zoals het gepland stond op de markt, blijft vrijwel ongewijzigd. “Vanaf 15.11 uur zal DJ FeestRay de Holy Moly gaan opwarmen waarna diverse optredens van artiesten zullen volgen. Zo trekt Ger Couvreur zijn gele muts weer uit de kast, komt Peter Selie op bezoek, kunnen we meejblèèren met de Party Captains en Schorre Chef en MC Vals. Rond 17.11 uur geeft de nieuwe prins van ut Kielegat met zijn gevolg acte de présence waarna DJ FeestRay het weer overneemt”, aldus stichting Kielegat.

Het officiële programma van Stichting Kielegat is tot 20.11 uur. Daarna pakt de Holy Moly zelf het feest op en is de club ook toegankelijk voor Kielegatters (boven de 18  jaar) zonder toegangsbewijs, maar met QR-code. 

Bregje Kop