Foto: Tom van der Put

Dit was Breda Barst 2022: Veel regen, maar nog veel meer gezelligheid

  Cultuur

BREDA - Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover: de 25e editie van Breda Barst vond plaats in park Valkenberg. Ondanks het slechte weer, genoten bezoekers drie dagen lang van veel verschillende optredens. Bekijk hieronder de foto’s!


Twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro en dance in het Bredase stadspark Valkenberg, dat is normaal gesproken Breda Barst. Dit jaar startte het festival echter al op vrijdag vanwege het 25 jarige bestaan. Op deze eenmalige en betaalde vrijdag presenteerde Breda Barst een intieme avond vol grote namen en met een beperkt aantal kaarten. 


 Foto: Tom van der Put

Vrijdagavond
Speciaal voor de jubileumeditie duurde Breda Barst dit jaar niet twee, maar drie dagen. Al op vrijdagavond ging Breda Barst van start in het Valkenberg met de Barst B’day Bash. “De extra vrijdagavond is voor ons wel spannend. We willen laagdrempelig en toegankelijk blijven, maar ook een keer goed uitpakken, met acts die normaal op Pinkpop of Werchter staan. Met het programma wat wij nu hebben zien wij dat helemaal zitten”, vertelde Blommaert eerder tegen BredaVandaag. Op de line-up van Barst B’day Bash stonden onder andere Bazart, Jett Rebel en Selah Sue.


 Foto: Tom van der Put

Zaterdag
De zaterdag en zondag van Breda Barst zijn zoals altijd gratis te bezoeken. Twee dagen lang genoten bezoekers van live-muziek bij de Amstel Stage, De Spaanse Kraag, de Suikerbeat Stage en de Future Stage. Breda Barst legde voor de vier verschillende podia wederom een een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten vast.

Zo stond S10, bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival, zaterdag van 22.00 uur tot 23.00 uur op de Amstel Stage. S10 brak door met de nummers Adem je in en Schaduw, en scoorde een grote hit met De diepte. Voor haar debuutalbum Snowsniper ontving ze een Edison Alternative. 


 Foto: Tom van der Put

Zondag
Op zondag startte het programma van Breda Barst om 13.30 uur uiteraard met Quiz’M in de Spaanse Kraag. Erik en Peter van Quiz’M laten al jaren de zondagkater verdwijnen op Breda Barst. In teams kon er gestreden worden om de eer van de beste muziekkenner van Breda en omstreken.

Op de mainstage stond zondagmiddag onder andere The Vices. De band brak door met de 3FM Megahit Strange again. De Groningse band staat voor een contrasterende mix van britpop en surfrock. Ook keerde Sven Hammond terug naar het Valkenberg. Na een succesvol optreden in 2015 staat de vierkoppige band dit jaar eindelijk weer op de mainstage van Breda Barst. De stijl van Sven Hammond blijft vertrouwd klinken, maar verveelt nooit. Zelfs met 9 uitgebrachte (live)albums op hun naam blijft de band vernieuwen en ontwikkelen.


 Foto: Tom van der Put


 Foto: Tom van der Put


 Foto: Tom van der Put


 Foto: Tom van der Put

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief