Afbeelding
Foto: Lucas de Waard

Nieuw Bredaas buitenfestival ‘Boeken in de wei’ ontvangt 12.500 euro

Door: Hanneke Marcelis Cultuur

BREDA - Een gratis toegankelijk buitenfestival vol (voor)leesplezier. Dat is het idee achter het nieuwe evenement Boeken in de wei dat op 3 september plaatsvindt op landgoed en boerderij Wolfslaar. De organisatie ontving een subsidie van 12.500 euro vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Na een geslaagde pilot in 2022 beleeft Boeken in de Wei dit jaar een eerste volwaardige editie op zondag 3 september op Landgoed en Boerderij Wolfslaar in Breda. Op vijf verschillende natuurpodia treden schrijvers, dichters, spoken word-artiesten en muzikanten op voor jong en oud. Het programma biedt een diverse mix aan performers: in gender, cultuur, leeftijd en ervaring, grote namen, onbekend en jong talent, landelijk, regionaal en lokaal bekend.  Voor het evenement kan Boeken in de Wei rekenen op 12.500 euro vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het buitenfestival zal gratis te bezoeken zijn. 

Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant draagt in het eerste kwartaal van 2023 voor €372.891 euro bij aan 61 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.  In Breda kreeg onder andere Stichting The100hands 10.000 euro voor Exchange project, en stichting Huis der kunsten kreeg 10.000 euro voor radio Sueno.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk