Afbeelding
Foto: Frank vd Teems Chaam

KAM in zwaar weer: streep door editie 2023

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - De Kulturele Amateur Manifestatie (KAM) kan dit jaar niet doorgaan. De subsidie vanuit de gemeente Breda is (voorlopig) komen te vervallen. “We zijn nog in gesprek met andere partijen om tot een oplossing te komen.”

KAM Breda is van oudsher een evenement waarbij Bredase culturele amateurgezelschappen jaarlijks een podium wordt geboden in het Chassé Theater. Bezoek en deelname was altijd gratis. Het bestuur verzorgde de organisatie en de gemeente Breda verleende subsidie voor de organisatiekosten en de huur van het theater.

Maar die financiële dekking komt nu (voorlopig) te vervallen. Daardoor kan er in 2023 geen KAM georganiseerd worden. “We zijn nog in gesprek met andere partijen om tot een oplossing te komen”, aldus de organisatie. “Los van de financiële dekking is het inmiddels te kort dag geworden om nog iets te organiseren. We doen ons uiterste best om voor 2024, en latere jaren, nog iets voor elkaar te krijgen. Mocht dit lukken, dan zal de KAM voortaan in juni gehouden gaan worden. Beter aan het einde van het verenigingsjaar dan nét na de zomervakantie. Voor de 39ste KAM in 2024 hebben we 8 en 9 juni in optie.