Afbeelding
Foto: Chassé Theater

Theater voor iedereen: Chassé start met ‘koop een kaartje voor een ander’

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - Theater zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Althans, dat vindt het Chassé Theater in Breda. “Maar helaas is dat in de praktijk niet zo.” Daarom komt het theater nu met een nieuw initiatief. 

Een avondje theater kost je al gauw een paar tientjes. En daarom is het ook niet voor iedereen mogelijk om naar een voorstelling te gaan. Daar moet volgens het Chassé Theater verandering in komen. “Theater zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn, er is te vaak een financiële drempel.” Om daar verandering in te brengen komt het theater nu met een nieuw initiatief: ‘Koop een kaartje voor een ander’.

Door middel van donaties van bezoekers stelt Chassé Theater tickets beschikbaar aan mensen die dit niet zelf kunnen betalen. In samenwerking met Quiet Breda zorgt het theater ervoor dat deze tickets bij de doelgroep terecht komen.

Op donderdag 20 april om 17.00 uur wordt, tijdens het Mee-Makersfestival (Ver)Beter Breda, dit initiatief gelanceerd. Wethouder Marike de Nobel zal tijdens deze avond het eerste kaartje voor een ander kopen.