HBO Intro 2016 muziek
HBO Intro 2016 muziek Foto: Stadsfotograaf Breda

HBO Intro Festival keert terug naar Bredase binnenstad: ook MBO’ers welkom

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - Aankomend jaar keert het HBO Intro Festival terug naar de Bredase binnenstad. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat dit grote studentenfestival voor het laatst plaatsvond in het centrum. Dit keer zijn ook MBO studenten welkom bij het festival. 

Aankomend jaar zal het Intro Festival toegankelijk zijn voor zowel MBO als HBO studenten. “Het gaat om een pilot waarbij MBO-scholen een aantal kaarten aan willen bieden aan hun studenten”, aldus wethouder Arjen van Drunen. Wanneer de pilot succesvol blijkt, wordt het Intro Festival volgend jaar voor alle Bredase studenten toegankelijk. 

Binnenstad
Het is inmiddels vijf jaar geleden dat het HBO Intro Festival voor het laatst plaatsvond in de binnenstad van Breda. In 2017 vond het festival voor het eerst plaats bij Breepark. “Het festival vindt plaats op het Chasséveld, waarmee tegemoet wordt gekomen aan de wens van de studenten en de organisatie”, aldus de wethouder. “Ook is een terugkeer van het introfestival naar de binnenstad opgenomen als nadrukkelijke wens in het bestuursakkoord. We willen graag een echte studentenstad zijn, daarbij past een introfestival aan de rand van de stad niet bij”, laat Arjen van Drunen weten.

“Het is belangrijk dat de studenten vanaf de start van hun studie in Breda kennis maken met stad. Hierdoor voel zij zich snel thuis. Er zijn drie momenten waarbij we de studenten een warm welkom heten in onze stad. Naast het Intro Festival (7 september) worden er met de Stadsdag activiteiten georganiseerd tijdens de introweken (laatste week augustus en eerste week september) en in november zal het GoodMood evenement worden georganiseerd waarbij diverse gratis workshops en activiteiten worden gehouden om elkaar en de verborgen parels van de stad beter te leren vinden. Met deze ontwikkelingen zetten we stappen in de doorontwikkeling Breda Studentenstad.”