Trouwbeurs en Breda na 16 jaar uit elkaar

  Economie

BREDA - De Love & Marriage Beurs wordt niet meer in Breda gehouden. Na 16 jaar valt het doek voor het evenement dat jaarlijks in het Racketcentrum aan de Terheijdenseweg gehouden en trok ieder jaar rond de 40-duizend bezoekers. Het Racketcentrum bleek niet de juiste locatie voor het evenement.


De locatie waar de beurs werd gehouden was een tijdelijke. “Omdat de kosten te hoog werden om die sporthal om te bouwen, hebben we besloten de beurs niet meer te laten plaatsvinden”, zegt Maarten Dop, organisator van de beurs. “Bovendien bleef een aantal standhouders weg.” De eerste Love & Marriage-beurs werd in 1993 in het Turfschip gehouden.

Volgens Dop ligt het niet aan de bezoekersaantallen of de economische crisis dat het doek valt voor de beurs. “Integendeel”, zo verklaart Dop. “In bijvoorbeeld Rotterdam en Roosendaal gaat het ook nog steeds goed, net zoals Breda. Er was simpelweg geen hoop spoedig naar een geschikte hal te verhuizen.”

De evenementenhal op de Bavelse Berg had Dop wel een goed alternatief geleken. De realisatie van die hal is vooralsnog alles behalve zeker. “Maar als we er een goede vaste plek voor de beurs wordt gevonden, wil ik zeker overwegen terug te komen in Breda.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief