Geen Renaultdealer in Breda

  Economie

BREDA – Er komt zo goed als zeker geen doorstart van de half februari failliet verklaarde Cuboomdealers in Breda en Roosendaal. In plaats daarvan krijgt de regio Breda-Roosendaal een officiële Renaultdealer in Etten-Leur, waar Cuboom eveneens gevestigd was. De nieuwe dealer wil 1 juni openen.


Curartor Hermsen is daarover in vergevorderd overleg met een partij. “Maar het is nog niet rond”, zo houdt hij een slag om de arm. Volgens hem was het bedrijfseconomisch geen haalbare kaart om in Breda én Etten-Leur én Roosendaal een Renaultdealer open te houden.

Hermsen geeft aan waarom het verklaarbaar is waarom het inmiddels bijna drie maanden heeft geduurd voor er uitzicht was op een doorstart. “Je moet overleggen met drie partijen. Mij als curator, Renault en de verhuurder. Bovendien zit er nu geen geweldige tijdsdruk meer op.” Ook stelde Renault Nederland strenge eisen aan kandidaten, waardoor deals lastig waren te maken, zo stelt Henry Stroek van CNV. Curator Hermsen bevestigt dat. “Dat was een maand geleden actueel. Nu niet meer.”

De vestiging in Etten-Leur moet waarschijnlijk op zoek naar nieuw personeel. Van de 185 personeelsleden vonden er 60 in de eerste maand na het faillissement een andere baan, aldus Hermsen. “Dat waren veelaal monteurs, daar is nog steeds veel vraag naar. Wat er met de andere 125 is gebeurd, weet ik niet. Zij hoefden na die maand geen toestemming meer te vragen.”

De nieuwe ondernemer krijgt wel de beschikking over de personeelslijsten van Cuboom.