Miljoenen Europeanen kijken naar Breda

  Economie

BREDA – Miljoenen televisie kijkende Europeanen zien in de nabije toekomst mogelijk Breda op de buis voorbij schieten. Althans als het aan de voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland in Breda Peter Werther ligt. Via drie camera’s gaan straks beelden van Breda heel Europa door.


De camera’s komen aan de nieuwe Haven, bij het Mastbos ter hoogte van het hotel de Heren van Oranje en bij het Markdal. Volgens Werther zijn de beelden bestemd voor een markt van 35 miljoen kijkers.

“Het financiële is op een haar na rond. Ik verwacht voor Kerst de eerste uitzending. Van welke plek weet ik nog niet. Dat hangt af van wat technisch mogelijk is.”

Het Oostenrijkse bedrijf Feratel verzorgt de uitzendingen en zend al jaren de wel bekende beelden uit van Oostenrijkse skipistes en Belgische stranden. Naast miljoenen kijkers heeft de website van Feratel heeft 140 miljoen hits per jaar, laat Werther weten.

“Die moet doorlinken naar Bredase sites. We willen die kijkers verleiden de websites van Breda te bezoeken. We hebben met de titel Beste Binnenstad en Meest Gastvrije Stad van Zuid-Nederland een unieke positie.”

Het plan komt mede van Werhter, maar zegt hij: “Er zijn veel partners bij betrokken. De VVV, de gemeente en Staatsbosbeheer zijn er een paar. Het bedrijfsleven is zeker ook welkom.

De beelden worden in eerste instantie uitgezonden op de Belgische zender Canvas. De bedoeling is eerst het Belgische en Noord-Franse publiek te bereiken. Uiteindelijk moet Breda ook op een Nederlandse zender te zien zijn.

Treurige beelden van een lege Haven op een regenachtige dag vreest de voorzitter niet. De beelden gaan altijd door, want hij gelooft in de kracht van herhaling en de kracht van de HSL- verbinding met Breda. Hierdoor is de stad voor veel mensen makkelijk te bereiken.

“We willen geen leeg strand laten zien. Daarom kiezen we ook voor de Haven. Daar is, alleen al door het verkeer, meer activiteit dan bijvoorbeeld op de Grote Markt. En zelfs bij slecht weer blijft het Markdal mooi om te zien.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief