Netwerken en borrelen tijdens de LinkedIn Meeting op 18 novermber in Luden. foto Erik Eggens
Netwerken en borrelen tijdens de LinkedIn Meeting op 18 novermber in Luden. foto Erik Eggens

Offline kennismaken met je netwerk

Economie

BREDA –LinkedIn is hét onlineplatform voor professionals om te netwerken. In Breda is LinkedIn ook geland in het echte leven. Woensdagavond kwamen meer dan honderd ondernemers en professionals samen in Luden. “Natuurlijk is dit gewoon leuk, maar ook heel divers.”

Bij binnenkomst in het grand-café staat een tafel met daarop enkele tientallen badges. Daarop de namen van de mensen die zich hebben aangemeld voor de bijeenkomst; de LinkedIn-meeting Breda.

Aan de bar staat Victor Bakker van Kavel 7. Als organisator van bedrijfsevenementen is hij vaker bij netwerkbijeenkomsten. “Van de brancheorganisatie, en in het Blushuis waar ik gevestigd ben. Daar zie je vaak dezelfde mensen. Dit is heel divers, hier is heel business-Breda.”

De aanwezigen hebben één ding gemeen: ze zijn dus erg actief op LinkedIn, en lid van de Breda-groep. Rogier van Wagtendonk heeft zich met zijn bedrijf Stripe FM gespecialiseerd in ‘social media’ zoals dat heet. “Waarom LinkedIn? Omdat LinkedIn onzichtbare netwerken zichtbaar maakt.” Hij legt uit: “Je ziet het netwerk van je collega, ontdekt contacten waarvan je niet wist dat hij ze had. Het helpt je netwerk inzichtelijk maken.”

Inzichtelijk zijn de netwerkjes die op de avond ontstaan. Een aantal mensen kent elkaar van de eerste ontmoeting, of van bijvoorbeeld de wekelijkse Open Coffee. Een bekende in een groepje en de kennismaking met zijn of haar netwerk is een feit.

Erg nuttig, vindt ook Debby Bastiaansen, een frequent bezoeker van netwerkbijeenkomsten. “In mijn vorige functie twee tot drie keer in de week”, vertelt de kersverse HR-ondernemer. “Netwerken is herhalen. Als je er vandaag bent, moet je er de volgende keer ook zijn.” Voor Bastiaansen sowieso handig. “Wij zijn vandaag begonnen met ons bedrijf, Matrix Go.”

Reinout Slee van reïntegratiebureau Just4Work ziet zijn aanwezigheid als een ambassadeurschap. “Vertellen wat we doen, en mijn oren open houden voor bedrijven waar wij mensen zouden kunnen plaatsen.”

De meeting heeft een professionele achtergrond. “Maar het is natuurlijk ook gewoon leuk”, stelt internet-uitgever Ardan Bousche. “Het is vooral een goede manier om mensen te ontmoeten die je alleen online kent. En je komt andere mensen tegen. Heel divers, iedereen heeft een andere gedachte.”

LinkedIn-group Breda:
www.linkedin.com/groups?gid=72697

LinkedIn-group BredaVandaag.nl:
www.linkedin.com/groups?gid=1880772