CDA: 'Beperk glastuinbouw Prinsenbeek niet verder'

Economie

PRINSENBEEK –‘De mogelijkheid om glastuinbouw te vestigen ten westen van Prinsenbeek moet niet verder worden beperkt”, schrijft de Bredase CDA-fractie in een brief aan de leden van de raadscommissie Bouw en Wonen.

Raadslid Bob Bergkamp reageert in de brief op een pleidooi van GroenLinks, de VVD en de PvdA. Als het aan het drietal ligt, gaat het gebied op slot voor ondernemers die er nog meer kassen willen vestigen.

Bergkamp is het daar niet mee eens. “Er is daar al glastuinbouw aanwezig, maar zeer beperkt. Verdere uitbreiding van de glastuinbouw is wel mogelijk, maar zeker niet veel. Het gebied leent zich er niet voor om zo groot te groeien als de bedrijven bij Dinteloord”, zegt Bergkamp.

‘Zet het gebied dus niet op slot en schiet er niet in door’, is Bergkamps boodschap. “Het kleine beetje glastuinbouw dat er nu nog bij kan, moet je niet weigeren”, vindt hij. “Anders geef je een verkeerd signaal af aan de aanwezige ondernemers en wordt het gebied een nationaal park.”

Het CDA verbaast zich over de houding van de VVD. “Oud VVD-wethouder van Breda Jacques Niederer heeft in zijn tijd nog aangegeven dat een doorgroei tot 50 hectare in het gebied wat hem betreft mogelijk moet zijn. Bijzonder dat de VVD er nu voor pleit het gebied op slot te doen en daarmee (toekomstige) ontwikkelingen voor gevestigde ondernemers onmogelijk maakt.”

De kwestie wordt donderdag drie december besproken tijdens de commissie Bouwen en Wonen.