Restaurant Kip wacht alleen nog op vergunning

Economie

BREDA – Nog even wachten op de vergunning, maar dan vliegen bij restaurant Kip die kippen over de toonbank. Figuurlijk dan. Het bedrijf wilde half november al open, maar de gemeente heeft nog geen vergunning afgegeven. “Zelfs het personeel staat er al klaar voor.”

Bij Kip, de naam zegt het al, is alleen maar kip te krijgen. Kip van de grill, kippensoep, kipfilet, kippencarpaccio of een spies van kip. En natuurlijk met verse frietjes en salade. “Wij zijn er in ieder geval helemaal klaar voor”, zegt bedrijfsleidster Marian Vergouwe.

Kip is gevestigd in de voormalige Satéhut aan de Oude Vest. Die ging deze zomer failliet. Michel Derck uit België besloot er een restaurant te openen dat louter en alleen kip verkoopt. Hij heeft aan de oude Satéhut niet veel verbouwd. “Los van wat reparaties en een likje verf is er niet veel veranderd.”

Een restaurant gespecialiseerd in kip, Kentucky Fried Chicken niet meegerekend, is nieuw in Breda. “In Tilburg bestaat het al wel, bij Juffrouw Tok staat ook een grote grill in de zaak.”, zegt Vergouwe. “Ook in België bestaat het al langer. Nu dus ook in Breda.”

De bedrijfsleidster verwacht nu dat Kip rond de kerst de deuren kan openen.