Afbeelding

'Leegloop winkels door reconstructie Dr. Struyckenplein'

Economie

HEUVEL/BOEIMEER - De reconstructie van het Dr. Struyckenplein in Breda kan de winkelstrips op de Graaf Hendrik III-laan wel eens de das om doen. Dat vreest Ton Noorhoff van de wijkraad Boeimeer.

Hij gaf dinsdagavond in de commissie Milieu en Mobiliteit aan dat meerdere winkeliers naar dat plein willen verhuizen.

De dringende boodschap van Noorhoff is dan ook het bestaande centrum zo te behouden. Hij vreest ervoor dat ook winkeliers aan de Langedijk verhuizen naar het Dr. Struyckenplein. Noorhoff vindt dat de verantwoordelijkheid hiervoor bij de gemeente ligt. “Omdat dit haaks op een eerder conceptvisie van de gemeente ligt, moet zij haar creativiteit tonen en dit tegengaan.”

CDA-raadslid Bob Bergkamp snapt de situatie waarin de wijkraad verkeert, maar zet ook de vraagtekens bij wie de verantwoordelijkheid zou moeten nemen. “Zijn er vanuit de wijk initiatieven getoond.” Noorhoff meldt nogmaals dat hij toch echt vindt dat de gemeente creativiteit moet tonen in het dossier.

Dick Vuyk, commissielid voor Breda’97, voegt er maar eens aan toe dat de winkelstrip in Boeimeer niet op eenzelfde reconstructie hoeft te hopen. “Het plein is al een paar jaar geleden onder handen genomen, dat gebeurt dus voorlopig niet. Laat het gebied zich eerst maar ontwikkelen.”

Grotere kaart weergeven