'H&M voor mannen in Breda'

  Economie

BREDA – Modebewuste Bredase mannen kunnen straks hun hart ophalen. Breda krijgt dan toch eindelijk een H&M voor mannen. Dat zegt Joris Jansen van DELA Vastgoed. Het pand in de Ginnekenstraat waar eerst de Xenos zat, is door DELA verhuurd aan de Zweedse modeketen.


De benedenverdieping van het pand is sinds het vertrek van Xenos naar de overkant van de winkelstraat al helemaal gestript en opgeleverd. “De nieuwe huurder heeft de sleutel al en kan er zo in”, meldt Jansen. “Als de verbouwing volgens plan verloopt, moet de winkel medio september al open.”

Een woordvoerster van H&M laat weten het nieuws nog niet te kunnen bevestigen. “Ik zeg niet dat het niet waar is, maar meestal laten wij een aantal weken voor de opening pas weten dat ergens in het land een filiaal opengaat”, aldus de woordvoerster.

Een medewerker van kledingwinkel Jack & Jones, dat uitsluitend mannenmode verkoopt, ziet in de komst van de mannen-H&M geen concurrentie. Jack&Jones bevindt zich twee deuren naast het oude Xenos-pand. “Concurrentie?”, merkt hij luchtig op. “Nee joh, dat is toch alleen maar goed. Het werd wel eens tijd dat Breda een mannen-H&M kreeg. Ik ga er zeker heen.”