Jupiler in Breda bijna op

Economie

BREDA – Nog een weekend en dan zit de Bredase consument zonder Jupiler. Brouwer InBev Nederland kan tot en met het weekend leveren en dan is het op. Althans, zolang de stakingen in België doorgaan.

InBev dacht de gestaakte leveringen van onze zuiderburen te kunnen omzeilen door de in Dommelsch-brouwerij Jupiler vaatjes voor de thuistap te vullen in flesjes en fusten. Hierdoor was het mogelijk de horeca en de supermarkten te bevoorraden. Het einde lijkt nu in zicht.

“De vakbonden attendeerden ons er op dat zij niet blij waren met onze actie in Dommelen. Nu heeft overleg plaats gevonden en stoppen we met het afvullen in de Dommelsch brouwerij. Ook het brouwen van Jupiler aldaar is voorlopig geen optie”, aldus InBev woordvoerder Ronald Panis.

Volgens Panis komt het oplossen van het conflict op de eerste plaats. Het beste is dat de poorten in Belgische brouwerijen weer opengaan meent hij. InBev Nederland hoopt dat de stakingen snel weer voorbij zullen zijn.

“Daar gaan we wel van uit, maar als dat niet lukt zullen we een alternatief moeten vinden. We kunnen natuurlijk ook Dommelsch of Hertog Jan pils leveren. Het wordt spannend. Het is in ieder geval vervelend voor onze klanten.”