Push besteedt administratie uit aan MBO'ers

  Economie

SPORTPARK – Hockeyclub Push gaat haar volledige financiële administratie uitbesteden aan MBO-studenten van het Florijn. Dat zijn HC Push en het Florijn overeengekomen.


Florijn Administratief Studenten Bedrijf (Fast), het studentenbedrijf van Florijn, krijgt de administratie voor haar rekening. Inmiddels werken daar acht MBO-studenten aan de administratie van veertig verenigingen en non-profit-organisaties. Studenten van niveau 2, 3, en 4 lopen een half jaar stage bij Fast en werken er aan concrete opdrachten.

Twee docenten en een HBO-stagiaire houden het proces in de gaten. “Voordat de administratie naar de klant wordt gestuurd, controleren we natuurlijk goed”, zegt de woordvoerder van Florijn, Peter Dirven.

Push-voorzitter Louise Schneider is enthousiast. “We bieden zo niet alleen sportieve, maar ook beroepsmatige mogelijkheden aan.” Lisan van Beurden, waarnemend directeur bij het Florijn, ziet de samenwerking ‘als een bevestiging dat het concept van Fast werkt”. “We hebben al veel verenigingen waarmee we samenwerken, maar niet eerder een grote als deze.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief