Een ramkraak heeft veel schade aangericht bij Domino's Pizza bij De Berg. foto Wijnand Nijs
Een ramkraak heeft veel schade aangericht bij Domino's Pizza bij De Berg. foto Wijnand Nijs

Domino's Pizza de Berg na ramkraak weer open

Economie

HAAGSE BEEMDEN – Pizzeria Domino’s in winkelcentrum de Berg opent op 13 februari weer haar deuren. Op 22 september vorig jaar werd de zaak aan de Muizenberglaan deels verwoest door brand na een ramkraak.

Er ontstond een uitslaande brand in de pizzeria. Die kon snel worden geblust, maar de pizzeria moest dicht voor verbouwing. De discussie over criminaliteit in en rond het centrum laaide weer op na de ramkraak. De politiek sprak zelfs over het aanbrengen van beveiligingscamera’s.

Om een volgende ramkraak moeilijker te maken, zijn er verschillende maatregelen genomen. “Zo heeft de gemeente stevige palen geplaatst, die ook als fietsenrek dienen”, zegt een van de eigenaren van Domino’s Pizza, Gijs van der Wiel. “Tenslotte is de stoep verhoogd en hangt de zaak vol met camera’s”, voegt Van der Wiel er aan toe. “Zo’n vijf camera’s registreren wat er binnen maar ook buiten de zaak gebeurt.”

Het Domino’s-filiaal wordt straks opgeleverd volgens de laatste huisstijl van de pizzeria. “Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar we geven zeker een leuke openingsstunt”, aldus Van der Wiel. “De verbouwing is nog bezig, maar het ziet er nu al fantastisch uit.”

Ook de gevel van bakkerij Van Disseldorp, getroffen door een ramkraak in augustus vorig jaar, kreeg eind vorig jaar een nieuwe gevel. Dat liet even op zich wachten, omdat er speciaal glas voor nodig was.

Op 23 februari kom minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin langs bij winkelcentrum de Berg. De minister komt daar langs om over criminaliteit en veiligheid te praten.