'Breda heeft antwoord', op al uw vragen

  Economie

BREDA - Breda kent sinds begin dit jaar een nieuw telefoonnummer voor allerlei burgerzaken. Vanaf 1 januari kan heel Breda 14 076 bellen als er vragen bestaan over bijvoorbeeld afvalinzameling, paspoorten, vergunningen, uitkeringen of klachten.


Wethouder Wilbert Willems gaf maandagmiddag het startsein voor de campagne ‘Breda heeft Antwoord©’. Hij vindt dat mensen zo snel mogelijk een deskundig antwoord moeten krijgen op hun vragen. In de toekomst kunnen mensen er ok terecht voor hun vragen over de provincie of het Rijk”, zegt de wethouder.

De invoering van het nieuwe nummer moet ook een stukje kostenbesparing en efficiency met zich meebrengen, meldt de gemeentelijk woordvoerder. “Tijdens pieken zitten er twintig mensen die de telefoon kunnen beantwoorden. Dat is minder dan voorheen. Een aantal mensen had een deeltijdcontract, een ander aantal krijgt een andere functie.” Om hoeveel mensen het gaat is niet duidelijk.

Dat ook bijvoorbeeld Zundert en Etten-Leur hetzelfde nummer bellen, moet volgens de woordvoerder geen problemen opleveren. “De beller moet aangeven in welke gemeente hij of zij woont. Het systeem bepaalt dan via spraakherkenning waar de beller naar toe gaat.”