foto Colina Boeren/ImiraFoto
foto Colina Boeren/ImiraFoto

VVD wil opheldering over ontwikkeling Amphialocaties

Economie

SPORTPARK/BOEIMEER - De VVD wil weten waar het aan toe is als het aankomt op de ontwikkelingen rond het Amphia Ziekenhuis in Breda.

“Het college legde ons vorige week allerlei keuzes voor over de stedelijke programmering rond de locatie Langendijk”, betoogt Ine van Hasselt. “Mogen wij uit die informatie opmaken dat het college positief staat ten opzichte van het plan van het Amphia om de twee locaties te concentreren (aan de Molengracht, red.) en op de locatie Langendijk woningbouw te ontwikkelen”, aldus Van Hasselt.

Verantwoordelijk wethouder Janus Oomen vindt het moeilijk om op deze vragen antwoord te geven. De gemeente had eerder beloofd in januari met duidelijkheid te komen over nieuwe locaties voor woningbouw. “Als er een definitieve keuze volgt, bent u de eerste die weet”, belooft Oomen. Het VVD-raadslid neemt daar echte geen genoeg mee en eist van de wethouder een termijn dat hij met meer duidelijkheid komt. D66-raadslid Bart Vos is het daarmee eens.

Oomen herhaalt nog maar eens dat hij niet kan en mag antwoorden op gestelde vragen. “Ik sluit niet uit dat de nieuwe raad hierover beslist”, besluit hij.