Afbeelding

Restaurant Luden wordt Beren-eetcafé

Economie

CENTRUM - Horeca-eigenaar Laurens Meijer heeft restaurant Luden aan de Haven verkocht aan de Beren Holding in Rotterdam. De Beren Holding vestigt er een eetcafé. De openingsdatum staat vooralsnog op begin maart, aldus de holding.

Enkele jaren geleden zat eetcafé Bolke Beer aan de Grote Markt in Breda dat geëxploiteerd werd door een franchisenemer. "Toen deze franchisenemer gedwongen was zijn eetcafé te sluiten, heeft de Beren Holding besloten de vestiging niet over te nemen omdat we dat geen geschikt pand vonden", vertelt marketingmanager Edwin Spruijt van het bedrijf.

De Beren-eetcafés zijn wel continue blijven kijken naar een geschikt pand in Breda om een vestiging te openen. "De holding heeft intussen vestigingen geopend in onder meer Oosterhout, Tilburg en Almere en nu is het dus tijd voor Breda", zegt Edwin Spruijt. "Inmiddels heeft de Beren Holding 19 eetcafés, verspreid over Zuid-Holland, Noord-Brabant, Flevoland en Utrecht."

Of het eetcafé weer Bolke Beer gaat heten, kan Spruijt nog niet vertellen. "We schrijven een prijsvraag uit. Mensen mogen zelf een naam insturen. De winnaar maakt kans op een 'bere'gezellig diner voor tien personen. De bedoeling is dat het eetcafé vrijdag- en zaterdagavond langer openblijft voor mensen die gezellig willen blijven zitten na het eten of willen komen borrelen."

Overigens is de Bezorgbeer, ook van Beren Holding, inmiddels al enige tijd gevestigd in Breda. De bezorger van maaltijden voor op het werk en thuis kent inmiddels veertien vestigingen in Nederland.

Dat Laurens Meijer nu een andere grote zaak verkoopt, wil niet zeggen dat hij de horeca helemaal verlaat. "Ik ben wel met andere dingen bezig. Hierbij blijft het voorlopig. De zaken die nu al worden verpacht door Meyer beheer, blijven verpacht door ons", adus Meijer.