foto Simone Vos
foto Simone Vos

‘De WMS wordt de nieuwe SMS’

Economie

BREDA – Het Bredase bedrijf WiFi SMS denkt de toekomstige vervanger van de sms te hebben uitgevonden. Een sms’je sturen via een draadloze internetverbinding, in plaats van via het mobiele telefoonnetwerk. Vanaf maart kan dat met de WiFi SMS (WMS).

Willem van Eekelen is de oprichter van WMS. Sinds 1 september vorig jaar zit zijn project in de testfase. Ondertussen doen er 90 mensen mee aan de proef en sturen berichten via een draadloze internetverbinding met telefoon of computer.

“Het is een alternatief voor het gewone sms’en. Ik zie heel veel mensen om me heen berichtjes sturen, en die kosten lopen vaak heel hoog op”, vertelt van Eekelen. “Daarom heb ik dit uitgevonden. Mensen moeten een keer per jaar 8,50 euro betalen, omdat het dataverkeer ook betaald moet worden. Daar kunnen ze het hele jaar dan voor sms’en via internet.”

Om de nieuwe sms te kunnen versturen, moet je wel applicaties downloaden. Die zijn in maart klaar en op wifisms.nl te vinden.

“Vooral grote groepen, scholen en clubs zijn enthousiast over de WMS. Je kunt namelijk het bericht zo instellen dat je het in een keer naar een hele groep mensen stuurt”, zegt de oprichter.