iPad pas over drie maanden in Bredase winkel (VIDEO)

Economie

BREDA – De iPad, het nieuwste Apple product, ligt pas over drie maanden in de winkels. In maart wordt een demo model verwacht. Bij de Bredase winkel van iFactors is al een aantal reserveringen binnen.

Woensdag werd het nieuwste kindje in de Apple-familie internationaal gepresenteerd. Van een echte run op de winkels is nog geen sprake.

“Toch hebben we al vijf reserveringen binnen, echte liefhebbers. Ik denk dat de drukte nog moet komen. Dat was ook met de iPhone”, aldus een medewerkster van de winkel.

Volgens iFactors ligt de iPad in april in de winkels. Alle afnemers weten pas kort voor levering wanneer dat exact plaatsvindt. De iPad gaat ongeveer 500 euro kosten denken ze bij de Bredase winkel.

“Apple is altijd heel goed in het verborgen houden van informatie. Dus het is voorlopig nog even afwachten. Maar de interesse zal alleen maar toenemen.”

Bij Appledealer Digitaal Prinsenbeek eveneens al belangstelling voor het hippe apparaat. "Al liep het met de iPhone en nieuwe computers harder", aldus Anita de Wit. Volgens haar zijn de vroege bestellers vooral de echte freaks. "Maar ook mensen die denken dat het handig is voor op vakantie, omdat ie nogal licht is." De Wit benadrukt dat de officiële prijs nog niet vaststaat voor Nederland.