Sticker tegen carnavallende Rotterdammers

Economie carnaval

BREDA - Rotterdammers zijn blijkbaar niet zo geliefd in Breda tijdens carnaval. NAC-fanclub de Rat verkoopt namelijk stickers met de tekst: 'Rotterdammer vrije zone'.

"Het is een actie met een knipoog, maar het geeft wel aan wat er speelt", zegt Leon Deckers van de Rat. Hij is van mening dat veel Bredanaars niet op 'volk' van boven de rivieren zitten te wachten.

"Die snappen niet wat carnaval inhoudt. Ik ga niet alle Rotterdammers over een kam scheren. Er zijn er ook die het wel begrijpen, maar de meesten niet."

Deckers denkt dat de actie weinig effect zal hebben. "Maar het is beter voorkomen dan genezen. Het is misschien een aanzet tot een vervolgactie." Het Algemeen Dagblad heeft het in ieder geval opgepikt en plaatste een prominent artikel in de krant.

Zaterdag voor de wedstrijd worden de stickers tegelijkertijd met de papieren Rat verkocht. "Het is een jubileum uitgave over Rob Penders en dat is sowieso al bijzonder. De stickers kosten 50 cent per twee en we hebben er maar duizend. Het zal snel gaan."