Zweedse bank ondanks crisis gewoon naar Breda

  Economie

BREDA – Ondanks de financiële crisis die de afgelopen maanden in Nederland is doorgedrongen opent het Zweedse bedrijf Svenska banken een vestiging in Breda. Svenska is een traditionele handelsbank die zich van oudsher richtte op Scandinavië.


door Peter Hendriks
Waarom juist nu deze opening, in tijden van financiële crisis?

Peter Mulders: “Wij zijn in 2002 in Amsterdam gestart. Na Rotterdam stond Breda gepland en zal hierna in Eindhoven een vestiging geopend worden. Het is de strategie van Svenska een stabiele groei gestaag door te zetten. We zien geen reden hierop terug te komen”

Dus geen heroverweging?

“Nee hoor. De crisis is een tijdelijke situatie. Het is niet nodig om onze groeistrategie hierop aan te passen”

Waarom Breda?

“Dat is wel een interessant verhaal. Svenska selecteert haar locaties met personen als uitgangspunt. Gerard Worm is de voornaamste reden dat we hebben besloten in Breda een vestiging te openen. Hij is naar ons idee uitermate geschikt als directeur van een Svenska bank”

Verwacht je een negatieve associatie door de problemen met IJsland?

“De associatie is natuurlijk niet volledig te vermijden, maar eigenlijk hebben we die ervaring nog niet. We zijn ook niet bang voor problemen. Svenska is een sterke bank met 10 000 werknemers, 45 vestigingen en een goede Europese naam opgebouwd. Net als Zweden staan wij bekend als degelijk en betrouwbaar”

Waarom moeten Bredanaars voor de Svenska bank kiezen?

“Svenska heeft een platte organisatie en de banken krijgen van de top erg veel vrijheid. Dit geeft ons de mogelijkheid klanten flexibel en persoonlijk te benaderen”

Burgemeester Van Der Velden heeft de bank op vrijdagmiddag officieel geopend.