Logo bredavandaag.nl

Geeren hoopt op twee miljoen euro

  Economie

GEEREN – De Geeren is in de race voor twee miljoen euro voor wijkontwikkeling. In navolging van de Haagse Beemden maakt de Bredase wijk kans op subsidie van het ministerie van VROM.


Dinsdag moest het plan worden gepresenteerd aan een jury. De aanwezige wethouder Bob Bergkamp heeft goede hoop, maar blijft realistisch. Hij zegt dat ook zonder de bijdrage de gemeente serieus naar het plan kijkt.

“Laten we hopen dat de presentatie goed is overgekomen. We hebben natuurlijk eerder al een bijdrage gehad voor de Haagse Beemden. Daardoor bestaat de kans dat een andere stad voorgaat. Maar we gaan ook kijken wat we zonder subsidie kunnen uitvoeren”, aldus Bergkamp.

Voor de subsidieaanvraag waren verschillende instanties betrokken, waaronder de corporaties en bewoners. De wethouder wijst op aanvullende waarde van het plan op de nu al ingezette koers in de wijk.

“Het is een breed gedragen plan. Het gaat verder dan het fysieke waar nu al aan gewerkt wordt.” De wethouder doelt op de sloop, bouw en renovatie van woningen in de wijk. “Samen is het een goede mix van onderdelen voor de wijk. Het is nu afwachten. Het zou voor ons een extraatje zijn als we die twee miljoen binnenhalen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief