Smaakvol: laatste spannende momenten

  Economie

BREDA – Het zijn de laatste spannende momenten meent voorzitter van Smaakvol Breda Frans Jansen. Het festijn waar culinair Breda samenkomt gaat over een paar uur van start. Althans, eerst voor zakenrelaties en dan morgen voor de liefhebbers.


Jansen legt uit dat de paviljoens waar deelnemers hun onderkomen vinden dit jaar allemaal hetzelfde zijn. “Dat is beter voor de uitstraling.” Hoewel Smaakvol Breda bekend staat als een gezellig onderonsje komen niet alle ondernemers hier vandaan. "Kijk maar naar de overkant", vervolgt hij.

Elemieke Vermolen
Intussen wijst de voorzitter van het evenement richting de tent waar restaurant Den Dieje uit Roosendaal de komende drie dagen te vinden is. En dan ineens op fluistertoon: “De eigenaar is Jeremy Vermolen. De broer van Elemieke. Sssst, ik heb gehoord dat ook zij hier naar toe komt.”

Vermolen ondermeer bekend van televisie is druk in de weer met de laatste voorbereidingen. Wat hij in Breda doet? Hij ziet Breda als marktgebied. “25 kilometer rijden voor een goed diner, dat stelt niets voor?”, meent de chef-kok uit Roosendaal.

Vreemde eend
Even verderop tussen al het culinaire geweld staat het interieur van de alom bekende Bredase bruine kroeg De Beyerd. Het lijkt een vreemde eend in de bijt, maar niets is minder waar volgens Orson de Jongh.

“Wat veel Bredanaars niet weten is dat je bij ons ook kunt eten. Hier zijn er altijd wel mensen die we in de verleiding kunnen brengen. Verder is het gewoon goed om hier te staan. Het is een stukje Bredase samenhorigheid.”

Bredase happening
De terrassen worden driftig uitgestald en de eerste jazz-klanken schallen uit de boxen. Iedereen lijkt in de ban van de opening van vanavond. Zo ook bij het Cingel-College, waar ze de laatste hand leggen op de inrichting van hun stand.

Woordvoerder Peter Dirven: “Voor onze studenten is het ook weer wat anders. Het is alsof ze op een beurs staan in plaats van in een hotel of restaurant. Ze kunnen kijken hoe het hier gaat. Wij moeten hier aanwezig zijn, want het is tenslotte een echte Bredase happening.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief