Logo bredavandaag.nl

PvdA: 'Trek lering uit resultaten FMO'

  Economie

BREDA - De PvdA doet het nieuwe college alvast wat handreikingen wat betreft de evaluatie van het Fonds Maatschappelijke Ontwikkelingen (FMO). Wethouder Cees Meeuwis maakte donderdag 29 april bekend de stekker uit het FMO-project te trekken.


Volgens de PvdA is er in de vier jaar dat het FMO heeft gedraaid ‘veel gebeurd’. “Meer dan 100 projecten hebben een subsidie ontvangen. Onderzoek van de Universiteit van Tilburg wees al uit dat de meeste projecten een enorme impact hebben”, aldus PvdA-raadslid Arend Hardorff.

Hardorff wil dan ook waardig afscheid nemen van het project dat een budget had van 10 miljoen euro. “We willen als partij de gemeente een voorstel doen hoe we als Breda het grootste leereffect bereiken.”

De partij pleit voor een werkconferentie, ‘bijvoorbeeld in de Backer en Rueb-fabriek’. Daarin krijgen alle projecten de kans te laten zien wat ze hebben bereikt. “Daarnaast worden de zogenaamde stakeholders uitgenodigd zoals de FMO-commissie, lokale politici, betrokken onderzoekers van de Universiteit Tilburg en andere beroepsmatig geïnteresseerden”, legt Hardorff uit.

“In het najaar van 2010 kan het resultaat van de conferentie worden gepubliceerd in een boek of magazine, een website of documentaire”, zegt Hardorff. Ook pleit het raadslid voor erkenning en voor een mooie afronding voor alle mensen die bij het FMO betrokken waren.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief