Van Puijfelik

Van Puijfelik verlaat op termijn de Belcrum

  Economie

BELCRUM – Papierverwerker Van Puijfelik gaat vertrekken uit de Belcrum. Het bedrijf moet plaatsmaken voor nieuwe bestemmingen. Van Puijfelik en de gemeente Breda voeren gesprekken over een nieuwe locatie. Nog niet bekend is wanneer het bedrijf moet gaan verhuizen.


In het kader van het project Via Breda heeft de gemeente besloten dat een gedeelte van de Belcrum een nieuwe bestemming krijgt. Daarin is voor Van Puijfelik geen plaats. Waarschijnlijk krijgt het de bestemming woningen en kantoren.

Verantwoordelijk wethouder Alfred Arbouw en eigenaar Adri van Puijfelik zijn in gesprek met elkaar over een verhuizing. Haast zit er nog niet achter de verhuizing, de grootschalige ontwikkeling heeft de gemeente tot 2020 stopgezet. Kleinschalige ontwikkeling wordt nog wel doorgevoerd.

Zowel wethouder Arbouw als Adri van Puijfelik laten weinig los over wanneer de verhuizing plaatsvindt. Of Van Puijfelik Breda verlaat, is eveneens onbekend. “Ik heb van de gemeente meerdere locaties aangeboden gekregen, binnen en buiten Breda”, zegt Van Puijfelik. “Waar precies kan ik niet zeggen.”

“Maar dat de fabriek op den duur verhuist, is zeker”, zegt Arbouw.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief