Boekandel Van Kemenade & Hollaers vierde maandag het 25-jarig bestaan. foto Erik Eggens
Boekandel Van Kemenade & Hollaers vierde maandag het 25-jarig bestaan. foto Erik Eggens

‘Aan lezers hebben we niets, kopers moeten we hebben’

Economie

GINNEKEN – 'Aan lezers hebben we niets, kopers moeten we hebben.' Een uitspraak die volgens boekhandelaar René Hollaers wel van toepassing is op zijn compagnon Hein van Kemenade. Maandag bestond de Bredase boekhandel Van Kemenade & Hollaers aan de Ginnekenweg precies 25 jaar.

Reden voor een jubileumfeest in het (relatief) nieuwe onderkomen aan de Ginnekenweg 269/271. Compagnon René Hollaers besloot Van Kemenade eens flink in het zonnetje te zetten. Hij deed een beroep op een groot aantal (Bredase) schrijvers, dichters journalisten en tekenaars voor een bijdrage voor een jubileumboek.

Het werk van onder anderen Arthur Japin, Harmen van Straten, Annejet van der Zijl, Guido van der Kroef, Peter van Straaten en vele anderen leidde tot een jubileumboek van meer dan honderd pagina’s over het wel en wee van boekhandel.

Eigenaar Hein van Kemenade begon toen met 1 personeelslid, Rian Craens, die er nu nog steeds werkt. Zijn partner maakte de meubels voor de boekhandel. Na vijf jaar voegde René Hollaers zich bij Van Kemenade. De naam werd Van Kemenade en Hollaers. Inmiddels heeft de boekhandel sinds midden jaren negentig ook nog een filiaal in winkelcentrum Heksenwiel in de Haagse Beemden en heeft de boekhandel ook een webshop.

Het jubileumboek is verkrijgbaar in boekhandel Van Kemenade en Hollaers. Meer info op www.kemhol.nl