Logo bredavandaag.nl
evenementen

Proef inzamelen plastic afval Harley Dag

  Economie

CENTRUM – De gemeente houdt een inzamelingsproef met het ophalen van plastic afval na de Harley Dag. Uitgangspunt is dat de kosten voor het inzamelen volledig gedekt worden.


De horeca zamelt de wegwerpglazen in, die tijdens het evenement worden gebruikt, in speciaal daarvoor uitgedeelde zakken. Alleen de ondernemers die een restafvalcontract hebben bij de afvalservice draaien mee in de proef.

Door de plastic glazen in te zamelen als kunststofverpakkingsafval en niet als restafval af te voeren, krijgt de gemeente een vergoeding. Hiermee betalen ze de kosten die aan inzameling vastzitten.

Een ander doel is om zo het zwerfafval in de binnenstad na evenementen terug te dringen. Tijdens de afgelopen evenementen Breda Dance Tour en Breda Live is gestart met een inzamelproef en zijn de plastic wegwerpglazen ook apart ingezameld.

Maandag 16 augustus haalt Afvalservice de gevulde zakken op en worden de glazen verwerkt als kunststofverpakkingsafval. Daarna vindt evaluatie plaats van deze inzamelingsproef.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief