Afbeelding

Modeduo Michael & Giso nog niet naar Singapore

Economie

CENTRUM – het Bredase modeduo Michael & Giso heeft de plannen om een winkel in Singapore te openen voorlopig in de vrieskast gezet. Halverwege 2009 zouden ze naar Singapore uitbreiden, maar dit bleek een iets te grote stap. De winkel in Breda draait daarentegen wel goed.

Singapore wordt het voorlopig dus niet maar enkele maanden geleden meldde het duo dat er wel ambitie is om uit te breiden naar andere Nederlandse steden. “Winkels in Den Bosch en de Randstad zouden ideaal zijn, maar de winkel in Breda blijft uiteraard onze thuisbasis”, meldt Michael Oei.

Met een uitgebreid online-aanbod en een winkel in het centrum van Breda gaat het Michaël Oei en Rolf-Giso Heijkoop goed af. In 2009 maakten zij een omzet van 150-duizend euro en in 2010 verwachten ze een omzet van 300-duizend euro.

Een klein struikelblok was wel hun merknaam, Michaël & Rolf. Toen het bekende modeduo Viktor & Rolf deze naam hoorden, dreigden ze met juridische stappen als de naam Michael & Rolf niet zou veranderen.

“We hadden geen zin om onze tijd in iets dergelijks te steken. We werken liever aan onze kleding. We hadden volgens enkele hoogleraren van de Universiteit van Tilburg een kans van 80 procent om de zaak te winnen maar we namen het risico liever niet”, vertelt Heijkoop. De zaak kreeg uiteindelijk de naam Michael & Giso.