http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-09-29/campagne-10-voor-energie-van-start-bredafoto Gemeente Breda
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-09-29/campagne-10-voor-energie-van-start-bredafoto Gemeente Breda

Campagne ‘10 voor Energie!’ van start in Breda

  Economie

BREDA – Minder stookkosten, veiliger wonen en energie besparen. Die drie dingen staan centraal in de campagne ’10 voor Energie!’ die op 1 oktober begint.


Hiermee worden inwoners uitgedaagd om fors te besparen op het energiegebruik in hun woningen. 10 acties staan erin centraal waarmee bewoners een 10 voor energie kunnen scoren. Mensen kunnen bijvoorbeeld de thermostaat een graadje lagerzetten, apparaten niet op stand-by zetten, maar helemaal uit en tochtstrips plakken.

Alle inwoners ontvangen rond 5 oktober een energiekrant in de bus. Deze krant bevat interviews met inwoners, informatie over wat de gemeente zelf doet op dit vlak en allerlei interessante artikelen over energiebesparing en duurzame energie.

Inwoners maken kans op diverse energieprijzen. Door de energiepuzzel in de krant op te lossen en op te sturen, of door de poster in de krant tijdens de campagneperiode goed zichtbaar op te hangen achter een van de huiskamerramen.

Daarnaast bevat de energiekrant een cadeaubon die men kan inleveren op de energiemarkt die half oktober plaatsvindt. De eerste honderd bezoekers ontvangen bij inlevering van de cadeaubon een schakelstekker.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief