foto Colina Boeren/ImiraFoto
foto Colina Boeren/ImiraFoto

Specialisten Amphia Breda leggen werk neer

  Economie

SPORTPARK – Specialisten van het Amphia Ziekenhuis Molengracht en voeren actie tegen de plannen van het nieuwe kabinet. Donderdag 7 oktober leggen zij het reguliere werk neer en draaien dan een zogenaamde zondagsdienst. Spoedeisende zorg gaat wel door.


De nieuwe plannen houden onder meer in dat het contact voortaan met het ziekenhuis plaatsvindt en niet meer met de specialist. “En dat hoort niet”, vindt KNO-arts Eric Janssen. “Ook het volume van de zorg zou verminderen. Dat terwijl de vraag naar zorg in de toekomst juist toeneemt ”, aldus Janssen.

Het kabinet en de Tweede Kamer willen dat ziekenhuisbesturen voortaan het geld voor behandelingen verdelen onder specialisten. Artsen die goede kwaliteit leveren en weinig fouten maken, kunnen in dat systeem een hoger salaris krijgen.

Volgens de arts zijn de specialisten na deze eenmalige actie ‘uitgespeeld’. “Daarom moeten we de politiek en de media er nu juist bewust van maken het reorganiseren van de ziekenhuis zorg niet gewenst is.”

Afspraken met patiënten en operaties worden afgezegd. De specialisten zorgen er zelf voor dat er nieuwe afspraken worden gemaakt.