Binnenstad krijgt meer kerstverlichting

  Economie

CENTRUM – Veel ondernemers hadden de afgelopen jaren weinig trek om hun portemonnee te trekken voor de kerstverlichting in de binnenstad. De animo was laag, maar het bleef een ‘hot item’. Nu ziet het er naar uit dat het Bredase centrum aan kerstsfeer gaat winnen en dat alles door goedkopere led-lampen.


“Degene die voorheen wel investeerden in de kerstverlichting stopten ermee omdat ze er niet meer alleen voor wilden opdraaien. Daarom bleven een aantal straten donker. We hebben er heel hard aangetrokken om de sfeerverlichting terug te krijgen. Dat lijkt nu gelukt”, zegt de voorzitter van de Ondernemersvereniging Binnenstad Breda (OBB), Jos Koniuszek.

Volgens de OBB kon het echt niet meer zonder de verlichting. Zeker niet met de titel Beste Binnenstad, meent de voorzitter. De vereniging ging aan de slag met nieuwe led-armaturen en liet die als voorbeeld weghangen in de Karrestraat.

“We kunnen wel vertellen over nieuwe betere verlichting, maar we wilden het ook laten zien. We hebben ongeveer 3 weken geleden de nieuwe lampen opgehangen. De meeste ondernemers zijn positief. Ook de grootwinkelbedrijven doen nu mee”, aldus Koniuszek.

De nieuwe verlichting heeft een aantal voordelen. Zo zijn de lampen in aanschaf goedkoper, maar ook zuiniger in verbruik. Koniuszek: “Binnen twee jaar zijn de kosten terug verdiend.”

Volgens de OBB zijn een groot aantal straten straks weer versierd met kerstverlichting. Nieuwe kerstverlichting komt sowieso in de Eindstraat, Ginnekenstraat en Ridderstraat. De ondernemers in de korte- en Lange Brugstraat en de Veemarktstraat overwegen de oude lampen te vervangen. De winkeliers aan de Haagdijk, de Nieuwe Ginnenkenstraat en de het Van Coothplein stappen volgend jaar over op de led-armaturen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief