Verdeeldheid Woonboulevard over koopzondag

  Economie

HEILAAR - Ondanks de ondernemers in de binnenstad over het aantal extra koopzondagen een overeenkomst hebben is er alles behalve een duidelijke lijn onder de winkeliers van de Woonboulevard.


Een ding staat vast. De grotere bedrijven zoals Ikea en de Mediamarkt zijn voorstander van alle zondagen open. De ongeveer 50 kleinere bedrijven zijn tegen de vrijstelling en zien liever de oude situatie gehandhaafd. Dat gaat dan om 16 koopzondagen.

“We hebben al eerder een enquête gehouden en toen bleek dat de meeste ondernemers niets zien in een uitbreiding. De grotere zaken gaven toen aan hier wel iets in te zien”, vertelt de manager van de Woonboulevard Han Nieuwesteeg.

De Ondernemersvereniging Woonboulevard Breda heeft nog geen standpunt ingenomen over het aantal extra koopzondagen. Voorzitter Joop Spek bevestigt de voorkeur van een aantal zaken voor het vrijgeven van alle zondagen.

“We hebben een vergunning voor 2011 aangevraagd voor 16 koopzondagen. Binnenkort komen we met het bestuur samen en bespreken we wat ons te doen staat. We willen zoveel mogelijk samen het beleid bepalen, maar het is verder een individuele beslissing om meerdere dagen open te gaan”, aldus Spek.

De directeur van de Bredase vestiging van Ikea, Elmer Chin, zegt nog in gesprek te zijn met de ondernemersvereniging. “Maar het mag duidelijk zijn dat onze voorkeur uitgaat naar alle zondagen.”