Van bordeel tot broodjeszaak

  Economie

ULVENHOUT - De voormalige seksclub Pompidou op de hoek van de Bieberglaan en de Ulvenhoutselaan is al jaren gesloten. Hoogstwaarschijnlijk komt er een eetgelegenheid. Een broodje bal in plaats van blote borsten.


Het kostte de huidige eigenaar van het pand, Ger van Gils, behoorlijk wat moeite een nieuwe bestemming voor het pand goedgekeurd te krijgen. Het eerste plan om alleen appartementen te bouwen werd getorpedeerd. Volgens Van Gils was het geen probleem de seksclub voort te zetten.

“Ik begreep er niets van. Ik dacht dat de gemeente blij zou zijn dat zo'n soort zaak daar zou verdwijnen. Maar niets daarvan. Een ambtenaar zei letterlijk dat ik zelf maar beter een bordeel kon opstarten. Ik was erg verbolgen over die reactie”, zegt Van Gils.

Hij zegt nooit interesse te hebben gehad een seksclub te beginnen. Dat is ook niet nodig zegt Van Gils, want hij heeft al een goed lopend bedrijf. “Ik verdien goed, dus aan een sekstent heb ik geen behoefte. Het heeft ook te maken met dat ik hier al heel mijn leven woon en dat ook mijn zaak is gevestigd aan de Ulvenhoutselaan. De hele hoek is nu opgekalefaterd.”

Inmiddels mag Van Gils met een gewone horecavergunning een lunchroom, bistro of restaurant beginnen. Van Gils heeft het idee opgevat voor een broodjeszaak die he in eerste instantie zelf wil opzetten. “Dat doe ik omdat ik de gemeente wil laten zien dat het een meerwaarde is voor de buurt.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief