foto Arnold de Vries.
foto Arnold de Vries.

HSL Breda - Amsterdam gaat vanaf 4 april rijden

  Economie

BREDA – Vanaf 4 april 2011 is het echt zo ver. Dan rijdt de HSL-verbinding tussen Breda en Amsterdam twee keer per uur. Dat heeft NS Hispeed het ministerie laten weten.


Volgens Ronald Stevens, woordvoerder bij NS Hispeed, gaat het dit keer helemaal goed komen. “Alles ligt op schema, alle euvels zijn verholpen”, meent hij. Volgens Stevens staat dan ook niets in de weg dat volgend jaar april reizigers 35 minuten minder doen over de afstand Breda – Amsterdam.

De trein gaat vanaf 4 april vanaf Amsterdam naar Schiphol. Van Schiphol vervolgt de reis naar Rotterdam waarna de treinen in één ruk doorrijden naar Breda.

Over een feestelijke opening van de hogesnelheidslijn wordt nog nagedacht. “Maar je mag er vanuit gaan dat we dit niet zo maar aan ons, de gemeente Breda en de provincie voorbij laten gaan”, vertelt de woordvoerder.

Wethouder Wilbert Willems is verheugd. “We hebben erg lang moeten wachten, maar ik ben erg blij dat het nu toch echt gaat gebeuren. Ik hoop dat er nu ook zo snel mogelijk groen licht komt voor het treinen van en naar Breda over het HSL-traject naar Antwerpen en Brussel.”

Eigenlijk was het de bedoeling dat de Fyra-hogesnelheidstreinen al deze maand zouden gaan rijden, maar door technische problemen met ‘zwerfstroom’ werd dit niet gehaald. Nu deze technische problemen zijn opgelost staat er niets meer in de weg.