Logo bredavandaag.nl

Breda gaat nu voor Meest Gastvrije Stad

  Economie

BREDA – Breda stelt zich niet opnieuw kandidaat voor de titel Beste Binnenstad van Nederland. In plaats daarvan richt de stad zich op de titel Meest Gastvrije Stad.


Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten bij de start van de nieuwe verkiezing Beste Binnenstad, dinsdag. Breda veroverde die titel in 2009 en heeft nu dus haar pijlen gericht op het predicaat Meest Gastvrije Stad.

Voor de titel meest Gastvrije Stad hoeft Breda zich niet kandidaat te stellen, daar deze titel sinds 2009 vergeven wordt onder de 21 grootste gemeenten van Nederland. Deze steden ontvangen allemaal enquêteurs die tussen eind april en augustus bezoekers ondervragen. Uit de beantwoording van deze vragen rolt in verschillende categorieën een winnaar, waarna de overall-winnaar in oktober de titel krijgt toegewezen.

Breda zag in 2010 de titel aan haar neus voorbijgaan. Met nipt verschil werd het Den Bosch. Onderzoekers van Van Spronsen en Partners ondervragen de bezoekers op vier gebieden: Vriendelijkheid en veiligheid, bereikbaarheid en informatie, stad en architectuur en horeca en vrije tijd. “Zo wordt bezoekers gevraagd hoe ze de vriendelijkheid op straat ervaren, en in de horeca”, geeft Paul van Harten namens mede-organisator VVV Nederland aan. “Ook worden vragen gesteld over veiligheid, bijvoorbeeld over de straatverlichting.”

De winnaar mag het logo voeren op z’n website en bij andere uitingen. “Maar je ziet dat bijvoorbeeld Den Bosch er handig op inspeelt met arrangementen”, aldus Van Harten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief