Logo bredavandaag.nl
foto Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef

Bredase koffietest: Latte’s and Literature de beste

  Economie

CENTRUM – Een gezellig bakje koffie. Het is voor veel mensen een dagelijks ritueel. Vanaf vrijdag is bekend waar de liefhebber de lekkerste kan drinken. Uit onderzoek van Vakantierecept.nl blijkt Latte’s and Literature de beste te schenken.


In totaal werden 63 horecagelegenheden in het centrum getest op hun ‘horecabeleving’. De onderzoekers, Mark Koelen en Bart Nijland, namen daarbij verschillende criteria in acht. Er werd onder meer gelet op presentatie, service, geur van de koffie, sfeer, smaak, prijs en de koffietemperatuur.

Perfecte temperatuur
Het hoogste cijfer gaat dus uit naar Latte’s and Literature in de Nieuwstraat. Het behaalde eindcijfer bedraagt 8,1. Vooral de koffietemperatuur van 74,0 graden scoort goed. 'Dit wijkt slechts één graad af van een perfecte 75 graden', zo melden de onderzoekers. Ook de prijs kwaliteit verhouding werd positief beoordeeld.

Op de tweede plek eindigt Sloo aan het Van Coothplein en Studio Dependance in de Vismarktstraat is derde geworden. Laatste op de lijst is Café de Vrachtwagen op de hoek van de Torenstraat en de Reigerstraat. Zij moeten het doen met een gemiddeld eindcijfer van 4,6. Een van de oorzaken: een veel te lage temperatuur van 62,9 graden.

Hoog serviceniveau
De resultaten zijn volgens Koelen en Nijland positief en tevredenstellend. Zij spreken van een zeer degelijk smaakgehalte en een hoog serviceniveau van de geteste horeca. Het koffieonderzoek heeft in totaal 5 maanden in beslag genomen en moet inzicht geven hoe de horeca in Breda omgaat met het schenken van koffie.

‘Breda maakt wat ons betreft zijn Bourgondische reputatie meer dan waar met slechts twee onvoldoendes op 63 horecagelegenheden. Er is echter wel ruimte voor verbetering, zeker als het gaat om ons kopje koffie waarbij het zaak is om niet te verslappen”, zo luidt de conclusie uit het onderzoek.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief