Logo bredavandaag.nl
Simone Vos

Geplaagde buslijnen centrum gaan weer rijden

  Economie

CENTRUM – De omstreden buslijnen over de Markendaalseweg gaan vanaf drie juli weer rijden. Vanaf december 2010 staakte Veolia de routes door de vele opstoppingen tijden koopzondagen en zaterdagen.


“Maar de gemeente heeft maatregelen genomen die werken”, zo verklaart woordvoerder Piet van den Bosch van Veolia. “Ook heeft een onafhankelijk bureau onderzoek gedaan naar de situatie waardoor we nu besluiten weer te gaan rijden.”

In december concludeerde Veolia dat het niet langer zo kon. Bussen reden vast in de files op de Markendaalseweg voor de parkeergarages waardoor de busvervoerder zelf in de knel kwam met de rijtijdenwet. Ze besloot drie lijnen te schrappen op koopavonden, zaterdagen en koopzondagen.

Daar komt de vervoerder dus nu na een half jaar weer op terug. “Maar we blijven het monitoren”, stelt Van den Bosch. “Eén keer in de fout kan nog wel, maar na de tweede of derde keer trekken we toch weer aan de bel.”

De Provincie en de gemeente starten deze week campagnes om reizigers duidelijk te maken dat de lijnen op de betreffende dagen weer worden hervat.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief