Logo bredavandaag.nl
Dr jan Ingenhouszplein 2010
Dr jan Ingenhouszplein 2010 (Rebecca Hooper)

De Rooi Pannen kan nog niet kiezen tussen twee kloosters

  Economie

HAAGPOORT – Zowel het klooster aan de Seminarieweg als het klooster Dr. Jan Ingen Houszplein gelden voor De Rooi Pannen als goede locatie om naar toe te verhuizen. De keuze valt uiteindelijk na de zomervakantie.


De school voor Horeca en Toerisme maakte eerder bekend dat ze, naast het pand aan het Dr. Jan Ingen Houszplein ook een oogje had op het andere klooster aan de Seminarieweg bij Bavel. Beide locaties vergen van de school aan de Tuinzigtlaan een investering van 25 miljoen euro.

Het is ook nog onduidelijk wat er gebeurt met het pand waar De Rooi Pannen nu nog zit. Een koper heeft zich nog niet gemeld.

In de agenda van bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx van De Rooi Pannen staan inmiddels twee afspraken met de verkopers van beide locaties. “Omdat de twee plekken evenveel voor- en nadelen hebben, gaan we nu over op de prijsonderhandeling”, stelt hij.

“Het pand aan het Dr. Jan Ingen Houszplein zou voor de Horecaopleiding beter zijn door de centrale ligging. De opleiding Toerisme zou het meeste voordeel hebben bij een verhuizing naar de Seminarieweg door de open ruimte”, legt de bestuursvoorzitter uit. De uiteindelijke keuze is nu afhankelijk van de gesprekken met de verkopers.

Pheninckx verwacht na de zomervakantie met een keuze te kunnen komen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief