Logo bredavandaag.nl
beeld Gemeente Breda
beeld Gemeente Breda

Monorail één van vele klimaatneutrale mogelijkheden

  Economie

BREDA - Breda moet in 2044 klimaatneutraal zijn. Ze onderzoekt hoe ze in de toekomst het verkeer zo klimaatneutraal mogelijk kan regelen. Daarbij is de monorail een optie. “Het gaat om een zeer prille verkenning”, aldus een gemeentewoordvoerder.


Ambtenaren van de gemeente Breda onderzoeken momenteel de haalbaarheid van een monorail die tussen belangrijke locaties in Breda zou gaan pendelen. Het Rijk stelde twee jaar geleden subsidie beschikbaar. Met dat geld wordt onder meer ook bekeken of de warmte-isolatie van huizen bijvoorbeeld efficiënter kan.

De Groene Golven die de laatste tijd zijn aangelegd op de Noordelijke Rondweg en de Claudius Prinsenlaan vormen een onderdeel van de ‘Bredase klimaatneutralisatie’. Op het moment wordt nog hard gewerkt aan een dergelijke golf op de Emerparklaan in de Haagse Beemden.

De gemeente benadrukt dat de komst van een monorail allesbehalve zeker is. “Er wordt onderzoek gedaan naar zoiets, met de nadruk op zoiets”, stelt de zegsman. “De geesten moeten er rijp voor zijn.” Het einde van het onderzaak naar klimaatneutrale maatregelen is dan ook nog lang niet in zicht.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief