Foto Maarten Cannaerts
Foto Maarten Cannaerts

Cadeautoppers: Van nagellak tot Nick & Simon

  Economie

BREDA – Het is weer december. Traditioneel gezien natuurlijk dé cadeau-maand van het jaar. Sinterklaas is net achter de rug, de kerstaankopen kunnen gaan beginnen, tijd om een balans op te maken! Wat zijn de meest populaire cadeaus dit jaar?


Onder de meisjes zijn met name de doe-het-zelf cadeautjes populair. De ‘nagel-designer’ sets, ‘zelf-chocolade-maak’ pakketten en make-up setjes voor kinderen zijn niet aan te slepen volgens een medewerker van Intertoys Breda.

Voor de jongens worden dit jaar opmerkelijk veel laser bestuurbare auto’s gekocht. Zo’n autootje is te vergelijken met een radiografisch bestuurbaar model. In plaats van gebruik te maken van een radiobesturing, wordt er hier gebruik gemaakt van een laser die op een bepaald punt wordt gericht, waarna het autootje naar dit punt rijdt.

Bij de oudere leeftijdsgroepen zijn met name de Wii-spellen populair. De Game Mania laat weten vooral veel exemplaren te verkopen van ‘Mario & Sonic op de Olympische Spelen’ en ‘Just Dance 3’. Buiten deze twee spellen is ‘Call of Duty – Modern Warfare 3’ voor alle platforms zeer geliefd, “maar dat is niet vanwege Sinterklaas of Kerst, dat spel loopt al lange tijd goed en is gewoon populair”, vertelt een medewerker van Game Mania Breda.

Opmerkelijk is dat bij de verkoop van spelcomputers zelf geen pieken zijn waargenomen bij Game Mania. “De spelcomputers verkopen gedurende het jaar net zo goed als in de decembermaand”, aldus Game Mania.

Cadeaus voor volwassenen variëren van parfums tot cd’s. Parfumerie Douglas verkoopt vooral veel geuren van Paco Rabanne. “Bij zowel mannen als vrouwen doet de ‘Million’ lijn het goed”, aldus een medewerker van de Douglas.

De Free Record Shop merkt dat de cd’s van Adele en Nick & Simon erg populair zijn om cadeau te geven. Naast de albums zijn ook de live-registraties van concerten van beide artiesten erg in trek.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief