NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

NAC Breda haalt uit naar dagblad BN DeStem

  Economie

STEENAKKER - ‘Deel BN/De Stem klanten actief in de criminaliteit’. Met die kop boven een artikel op haar website haalt NAC Breda uit naar de regionale krant BN/De Stem. Die had zich eerder dinsdagochtend vernietigend uitgelaten over NAC-hooligans.


De kop van de krant ‘NAC-hooligans actief op drugsmarkt’ schoot bij vele NAC-fans in het verkeerde keelgat. De hooligans zouden volgens de kop boven het gewraakte artikel zich actief bevinden op de (Bredase) drugsmarkt. Het verhaal werd gebaseerd op de Gebiedsscan van Politie & Wetenschap dat criminaliteit in Breda onderzocht.

“Tot tweemaal toe wordt NAC door de krant in verband gebracht met drugs of drugshandel”, stelt de voetbalclub nu in een reactie. “NAC ontvangt eens per twee weken een grote schare supporters en sponsors bestaande uit 18.000 individuen. Individuen die allen tezamen een weerspiegeling vormen van de maatschappij: jong en oud, arm en rijk. Hier zitten ook ongetwijfeld verkeersovertreders tussen, misschien zelfs wel autodieven”, stelt de voetbalclub.

Met de kop dat een deel van de BN/De Stem-klanten crimineel is, wil de club een vergelijking maken. “Als men dit maar vaak genoeg herhaalt, zal bij een deel van de Bredase bevolking ongetwijfeld het beeld ontstaan, dat BN/De Stem een criminele krant is. Onterecht, maar het gaat gebeuren.”