Groot detailhandelsproject Nibb-it-terrein van de baan

  Economie

TUINZIGT – De komst van een grootschalig detailhandelsproject op het terrein van de voormalige Nibb-it-fabriek is van de baan. De gemeente is niet bereid het bestemmingsplan te wijzigen. Dat maakte het college vorige week bekend in een brief aan eigenaar Kerry BV.


De gemeente laat weten niet mee te willen werken om de bestemming van het gebied aan te passen, omdat zij wil vasthouden aan de detailhandelsnota en daarin past een project als op het Nibb-it-terrein niet.

“We zijn bekend met de plannen, maar we kunnen het niet honoreren. Het blijft gewoon een bedrijventerrein. Dat hebben we ook kenbaar gemaakt aan de eigenaar van het gebied”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

In mei van dit jaar maakte Kerry BV bekend dat het van plan is het terrein te verkopen. Daarover waren ze in gesprek met projectontwikkelaar Ten Brinke Groep. Een woordvoerder van adviesgroep Deloitte, die namens Kerry BV spreekt, meldt dat de houding van de gemeente een flinke tegenvaller is.

“We zijn verbaasd over de houding. Er bestaat een gedegen plan en daarin zijn een aantal partijen serieus betrokken. Nu blijft het stuk grond zo liggen. De kopende partij, de Ten Brinke Groep, is zelfs bereid het vervuilde terrein te saneren. Dat gebeurt nu ook niet”, aldus Deloitte.

Het is nog niet bekend of de projectontwikkelaar zich terugtrekt uit de plannen rond het gebied aan de Ettensebaan. Deloitte: “Het is vrij nieuwe informatie en daarover gaan we in januari overleggen. Dan gaan we kijken wat we gaan doen. Maar het is nog niet voorbij. Al is het een grote tegenvaller.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief