Hamburgermenu op eerste kerstdag kan ook gewoon

  Economie

STEENAKKER – Nee, met eerste kerstdag geen oesters met olijfvinaigrette, heldere paddenstoelenbouillon kalkoen, konijn, reerug met gepofte kastanjes, lamsrack met truffelmayonaise, zeewolf met schuim van asperges, espresso panna cotta met pistache, pruimen in cognac op de tafel. Bij McDonald’s is gewoon een hamburgermenu verkrijgbaar.


“Er zijn genoeg mensen die helemaal geen kerst vieren en extra omzet is altijd welkom”, zegt Ab Troost, eigenaar van de McDonald’s in Breda. Het filiaal aan de Steenakker gaat in ieder geval al eerste fastfoodrestaurant in Breda tijdens Kerstmis open.

Of er voldoende klandizie op af komt, is niet zeker. Maar dat maakt niet direct uit, meent Troost. “Dit soort dingen hebben tijd nodig. Op kerstavond was er vroeger ook niets te doen in de binnenstad. Nu zijn alle kroegen open. Mensen moeten er ook bekend mee raken”, meent de eigenaar.

Volgens Troost gebeurt het niet vaak dat een McDonald's open is op deze dag. Vanaf het ontstaan van de keten is dit de dag waarop de zaken dicht zijn. “Het gaat er toch naar toe dat straks alles 365 dagen per jaar open zal zijn. En het personeel heeft er helemaal geen probleem mee om te werken.”

Troost eet op eerste kerstdag zelf niet bij zijn zaak, die toch in kerstsfeer is uitgerust. “Nee, maar ik ga natuurlijk wel kijken hoe het gaat. En voor mensen die er zin in hebben: er is ook een kerstburger.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief