De Pangafilet bij Bruxelles.
De Pangafilet bij Bruxelles.

Daghap of dagprak: Café Bruxelles

  Economie

Als het om restaurants gaat is er in Breda keuze genoeg. Van shoarmatent tot authentieke Japanner, van eetcafé tot sterrenrestaurant, voor ieder wat wils. Maar hoe staat het met de daghappen, die in verschillende cafés en restaurants aangeboden worden? Dagmar en Roel nemen voor BredaVandaag.nl de proef op de som. Vandaag: de daghap bij Bruxelles.


Daghap of Dagprak editie 1: Belgian Beer Café Bruxelles

Op een regenachtige maandagavond toog uw testpanel naar het Belgian Beer Café Bruxelles. Dit aan de Havermarkt gelegen café-restaurant serveert iedere eerste dag van de week een hoofdgerecht voor slechts 5,45 euro.

Direct bij binnenkomst worden we welkom geheten door één van de vriendelijke serveersters. Het tafeltje naast de open haard is nog vrij en biedt een mooi uitzicht op het meestal zo drukke plein. Deze avond is het buiten echter stil maar binnen heerst een gezellige drukte.

De serveerster legt uit dat de gast iedere maandag kan kiezen uit een drietal daghappen. Vandaag staan kipspies, pangasiusfilet en varkensmedaillons op het menu. Al deze gerechten worden geserveerd met Vlaamse frites, mayonaise en een salade. Wij bestellen de varkensmedaillons en de pangasiusfilet. Terwijl wij wachten op het eten nemen wij de omgeving eens goed in ons op. Het Belgium Beer Cafe Bruxelles is een gezellig bruin eetcafé. Het oppervlak is behoorlijk groot, maar de bar die midden in de ruimte staat breekt het op waardoor de sfeer behouden blijft. De hele atmosfeer ademt een ontspannen gezelligheid uit en de bar nodigt uit om na de maaltijd nog even te blijven hangen en een drankje te nemen.

Het eten laat niet lang op zich wachten. Binnen 15 minuten na binnenkomst staat het eten al op tafel. Het eten is echter een behoorlijke tegenvaller. De pangasiusfilet is prima gebakken, maar zwemt helaas in een lading zoetzure saus die zo van de Chinees lijkt te komen. Deze is zo overheersend dat zelfs nadat de saus van de vis is geschraapt, het nog steeds lastig is de smaak van de vis te ontdekken.

De varkensmedaillons zijn te gaar en te droog, alsof ze vanmiddag gebakken en de rest van de dag warm gehouden zijn. De pepersaus daarentegen ( deze moet je wel bijbestellen a 1,50 euro) is erg lekker. De Vlaamse frieten en groene salade vallen goed in de smaak.

De hoeveelheid is voldoende, we hebben niets over maar hebben allebei genoeg gegeten.

Samenvattend was het een korte maar gezellige avond met teleurstellend eten. Temeer omdat het lijkt dat Bruxelles kwalitatief prima eten serveert wat door de bereidingswijze echter niet tot zijn recht komt. Dat is jammer want de atmosfeer en bediening maken het een prima gelegenheid voor een leuk etentje.

Beoordeling: 7+
Kwaliteit van de daghap: 5
Kwantiteit van de daghap: 7
Gastvrijheid: 8
Gezelligheid: 9

Prijs voor daghap: 5,45 euro