Surplus krijgt 2,3 miljoen euro voor reorganisatie

  Economie

BREDA - Breda verstrekt Surplus Welzijn éénmalig een aanvullende subsidie van € 2,3 miljoen om een reorganisatie mogelijk te maken. Daarbovenop krijgt Surplus over 2012 nog een reguliere subsidie van € 3,8 miljoen.


De subsidie voor Surplus Welzijn gaat de komende jaren fors verminderen. In 2011 kreeg Surplus nog € 6,5 miljoen. Voor 2012 gaat dat omlaag naar € 3,8 miljoen en in 2013 nog maar een beoogde € 2,4 miljoen.

Surplus heeft, met het oog daarop, dit jaar al fors bezuinigd op de bedrijfsvoering. Het ontbreekt de organisatie echter aan middelen om de volledige omslag te maken naar een afgeslankte, toekomstbestendige organisatie in 2013. Dit komt door de kosten die gepaard gaan met het ontslaan van circa 60 voltijd banen aan personeel.

“De gemeente vindt het van belang dat Surplus Welzijn ook in 2012 een bijdrage blijft leveren aan de uitvoering van beleid", vindt wethouder Saskia Boelema."Daarom hebben we de afgelopen weken intensief gesproken met Surplus over een oplossing voor de ontstane situatie. Ik ben blij dat we daar nu goede afspraken over hebben gemaakt: de gemeente draagt € 2,3 miljoen subsidie bij en Surplus legt uit eigen resterende middelen € 0,7 miljoen bij."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief